La jutge paralitza la reproducció i la distribució del llibre "Fariña"

Actualitzat

El segrest del llibre "Fariña" s'ha fet efectiu després que el jutjat número 7 de Collado de Villalba hagi ordenat a la distribuïdora i a la impremta la paralització de la seva reproducció i distribució.

La jutge exigeix a l'editorial, a la distribuïdora i a la impremta que paralitzin de manera immediata la reproducció i distribució de "Fariña" tant a través de la venda tradicional com digital, ja que el demandant, exalcalde de la població d'O Grove, ha dipositat la fiança de 10.000 euros requerida per adoptar la mesura cautelar.

En la mateixa línia, es prohibeix que l'obra es tradueixi o es transformi, o l'explotació de la mateixa de qualsevol altra forma. També s'ordena el "dipòsit temporal o segrest" d'exemplars produïts mitjançant la retirada del mercat dels que han estat distribuïts, i deixa sota la responsabilitat de l'empresa que es compleixi l'ordenança.

L'editorial del llibre, Libros del K.O., ha demanat que s'aclareixi de quina manera han de complir el que ha ordenat la jutge, sobretot l'última part que fa referència a la seva responsabilitat del compliment de la mesura.

Així, doncs, tret que l'Audiència Provincial de Madrid doni la raó als editors davant el recurs que han presentat, "Fariña" deixarà de vendre's fins que es resolgui el motiu de la demanda que va presentar l'exalcalde, que reclama una indemnització de 500.000 euros per una suposada vulneració del seu dret a l'honor.

Bea Gondar apareix dues vegades a l'obra per suposats vincles amb el narcotràfic, uns fets confirmats per l'Audiència Nacional però tombats pel Tribunal Suprem per un defecte de forma.

És previsible que el llibre estigui segrestat uns quants mesos, ja que el pròxim pas judicial està previst per principis del mes d'abril.

La sèrie d'Antena 3 no s'ha aturat

Fonts de l'editorial han explicat que el segrest arriba en un mal moment, ja que coincideix amb l'estrena de la sèrie d'Antena 3, que ha avançat l'emissió de la sèrie produïda sobre l'obra.

 

"Temem que el segrest es mantingui durant l'emissió de tota la primera temporada."

 

La jutge no va voler paralitzar l'emissió de la sèrie perquè no en coneix el guió.

"Fariña", fins ara es podia adquirir en format digital; en algunes aplicacions de venda de segona mà va començar a vendre's a preus superiors a 50 euros, fins arribar als 300. Tot i així, des que la decisió del jutjat es va fer pública, l'obra va esgotar tots els exemplars a les plataformes d'internet. També es podia comprar en algunes llibreries al preu habitual.

La primera edició del llibre es va publicar el setembre del 2015 i s'ha reeditat deu vegades. Fins al gener d'aquest any, s'han venut més de 30.000 exemplars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut