Trapero, Sànchez i Cuixart han de declarar aquest matí davant la jutge Lamela a l'Audiència Nacional

Investiguen els comptes de l'ANC i Òmnium i les trucades de Trapero, Sànchez i Cuixart

La jutge Carmen Lamela demana totes les dades dels comptes bancaris, préstecs o crèdits, targetes, xecs i transferències d'ANC i Òmnium

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional vol saber quins moviments de comptes han fet l'ANC i Òmnium i sentir les trucades dels presidents d'Òmnium i l'ANC, del major dels Mossos d'Esquadra i de la intendent Teresa Laplana.

La jutge Camen Lamela ha demanat un informe a la Guàrdia Civil dels números de telèfon i el llistat complet de trucades i missatges de text dels mòbils entre els dies 15 de setembre i 2 d'octubre.

La magistrada vol saber amb qui es van comunicar i també si hi va haver contacte entre ells. També vol saber quant van durar les trucades.

Investigar els comptes de l'ANC i Òmnium

La jutge també ha demanat informació a alguns bancs dels moviments dels comptes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium. La magistrada atén així la petició de la fiscalia, que va fer seva la demanda de la Guàrdia Civil per poder investigar les finances de les dues entitats.

La fiscalia i també la Guàrdia Civil ja ho havien sol·licitat prèviament, però les defenses de Sànchez i Cuixart ho havien recorregut. En l'atestat de la Guàrdia Civil es justificava com una manera de bloquejar-ne els comptes.

amela demana totes les dades dels comptes bancaris, préstecs o crèdits, targetes, xecs i transferències relacionades amb aquestes entitats així com la identificació dels titulars i autoritzats en aquestes operacions bancàries.

L'ordre de la jutge també inclou que s'identifiqui el compte d'origen i destinació i el titular de totes les transferències, per la normativa sobre el blanqueig de capitals.

Presó preventiva per sedició

La jutge Lamela investiga Trapero, Cuixart, Sànchez i Laplana per presumpta sedició en els fets del 20 de desembre. Ara també ha ampliat la investigació fins a l'1 d'octubre, dia del referèndum.

Lamela va decretar dilluns presó provisional sense fiança per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja han passat quatre nits a la presó de Soto del Real.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut