Mataró

La jutge no veu proves de violència masclista en l'explosió de Premià

El Jutjat de Violència sobre la Dona de Mataró rebutja investigar el cas a pesar que els Mossos creuen que l'home mort havia provocat l'explosió per matar la seva dona

RedaccióActualitzat

Nou gir en la història de l'explosió de gas de Premià de Mar del setembre, que va provocar la mort de dues persones, en va ferir gairebé una vintena i va deixar l'edifici molt malmès. La jutge encarregada dels casos de violència contra la dona de Mataró s'ha inhibit, i ho ha fet a pesar que els Mossos van fer públic la setmana passada que consideraven que la hipòtesi més probable era que l'home havia provocat l'explosió amb la intenció de matar la seva dona.

A causa d'aquest informe, el cas va passar d'un jutjat convencional al de violència contra la dona. Però ara, al contrari del que van assegurar els Mossos, la jutge destaca que ni els bombers ni la companyia del gas han pogut fer cap mena de valoració de les possibles causes de l'explosió perquè no han pogut ni entrar a l'edifici, que amenaça ruïna.

També destaca que els Mossos han explicat que en la inspecció de la policia científica es va veure que la instal·lació del gas estava manipulada, però que no s'ha pogut fer un informe pericial que ho confirmi. Per tot això, considera que no es pot deduir que l'home, que va morir quinze dies després de l'explosió, fos el causant dels fets, i, per tant, afirma que no li correspon fer-se càrrec del cas i s'inhibeix.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut