Madrid

La jutge Lamela, partidària d'acumular totes les causes de rebel·lió i sedició al Suprem

La magistrada considera que els delictes investigats, rebel·lió i sedició, estan connectats i si s'aborden de manera separada podria dificultar la investigació

RedaccióActualitzat

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela s'ha mostrat partidària d'acumular tota causa contra rebel·lió i sedició al Tribunal Suprem. Així consta en l'informe que ha enviat al Tribunal Suprem a petició del jutge Pablo Llarena, que ara haurà de decidir si unifica totes les causes.

La magistrada considera que s'han d'acumular totes les causes perquè s'està investigant els membres d'una complexa organització en què cadascú compleix una funció per aconseguir la independència de Catalunya.

"S'investiga els membres d'una complexa organització on cadascun compleix una funció per aconseguir la secessió de Catalunya i la seva proclamació com a república independent, contravenint l'ordre constitucional i estatutari".

La jutge entén que els delictes investigats, rebel·lió i sedició, estan connectats i si s'aborden de manera separada podria dificultar la investigació dels fets i la determinació clara de responsabilitats dels investigats.

Lamela, per tant, té un criteri diferent del de la fiscalia, que sosté que el Suprem hauria de mantenir la investigació sobre càrrecs aforats, és a dir, la dels membres de la mesa del Parlament, i l'Audiència Nacional la dels investigats no aforats, la dels membres de la Generalitat empresonats o fugits a Bèlgica.

Ara, però, l'última paraula la té el jutge del Suprem Pablo Llarena, que haurà de decidir si sol·licita formalment unificar totes les causes.

La Fiscalia del Suprem, però, defensa que les causes per rebel·lió i sedició continuïn separades.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut