La policia científica inspecciona la zona del passeig després de l'accident (Efe)
La policia científica inspecciona la zona del passeig després de l'accident (Efe)

La jutge investiga l'enfonsament de Vigo per un delicte de lesions imprudents

Vuit persones estan hospitalitzades per les ferides que es van fer en l'enfonsament

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número tres de Vigo investiga el presumpte delicte de lesions imprudents en l'enfonsament de la passarel·la de fusta al festival O'Marisquiño de Vigo aquest dilluns.

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha informat que s'obrirà una peça separada per cadascun dels perjudicats.

La jutja ha ordenat que tan la policia científica com la judicial facin les investigacions, que ja han començat.

Entre les diligències hi ha tant la realització d'informes pericials i com la recollida diferent documentació de l'ajuntament i el port i, també, de l'organització del festival, sobretot del "pla de seguretat".

A la zona afectada, s'ha precintat no només la zona enfonsada, sinó tot l'entarimat per motius de seguretat, i només continua oberta una petita àrea d'accés als pantalans que no suposa cap risc per a les persones.

Experts en infografia, enginyeria i reconstrucció en 3D de la Policia Nacional faran informes sobre l'estat en què va quedar el moll que es va enfonsar i els posarà a disposició del jutjat que porta el cas.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha demanat a les administracions que no "entrin en una guerra de competències", després que l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària s'hagin acusat mútuament de ser els responsables del manteniment. El consistori diu que el manteniment del tram afectat és competència del port, però l'autoritat portuària --en canvi-- ho nega basant-se en un conveni signat fa 26 anys. Segons Ábalos, les competències estan repartides entre tots dos.

La Xunta de Galícia, per la seva banda, ha informat que l'organització de l'esdeveniment no havia presentat cap pla de seguretat.

El nombre d'hospitalitzats per l'enfonsament de la passarel·la puja a 8, del total de 428 persones ferides de diversa consideració.

 

Anar al contingut