Madrid

La jutge investiga la professora que nega haver presidit el tribunal de Cifuentes

Alicia López de los Mozos va a declarar com a testimoni i surt investigada per un suposat delicte de prevaricació administrativa

RedaccióActualitzat

La jutge que porta el cas del màster de Cristina Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) ha decidit investigar la professora que suposadament havia estat la presidenta del tribunal d'avaluació del treball de final de màster (TFM) de l'expresidenta madrilenya.

Aquesta professora, Alicia López de los Mozos, figurava com a presidenta del tribunal en l'acta que la URJC va facilitar a l'equip de Cristina Cifuentes el 21 de març com una de les proves que l'aleshores presidenta havia fet el màster.

És l'acta que Cifuentes va exhibir a Twitter i en un vídeo que ella mateixa va difondre a través de les xarxes socials proclamant la seva innocència i assegurant que no dimitiria.

 

L'acta, en canvi, no va ser inclosa per l'equip de Cifuentes entre la documentació lliurada durant el ple extraordinari de l'Assemblea de Madrid.

El 5 d'abril, López de los Mozos va negar tenir res a veure amb el tribunal del TFM: en un escrit va assegurar que ella ni el va presidir, ni en va formar part ni va signar l'acta d'avaluació del TFM.

López de los Mozos, que ha tornat a negar davant la jutge haver presidit el tribunal, ha entrat als jutjats com a testimoni i n'ha sortit com a investigada.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid han explicat que la jutge Carmen Rodríguez-Medel ha decidit canviar la situació de López de los Mozos i investigar-la per un suposat delicte de prevaricació administrativa, per haver qualificat alumnes que suposadament no havien participat en el màster.  

 

Aquest dijous també han declarat davant la jutge Cecilia Rosado, secretària del tribunal del TFM de Cifuentes, investigada per un delicte de falsedat documental.

Rosado ja havia declarat davant la policia que havia firmat l'acta, però que ho havia fet sota pressions del director del màster, Enrique Álvarez Conde.

Álvarez Conde, actualment suspès de funcions, haurà d'explicar la seva versió dels fets el 6 de juny, dia que la jutge l'ha citat a declarar. Està investigat per un suposat delicte de falsedat documental, arran de la querella presentada contra ell per Ángela Figueruelo, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Salamanca.

Figueruelo, que apareix en una acta de convalidació d'assignatures del màster de Cifuentes, assegura que "mai va intervenir" en aquest afer i que la seva firma va ser falsificada.

 

Entre els diversos testimonis que han comparegut davant de Rodríguez-Medel hi havia Amalia Calonge, la funcionària de la URJC que va canviar les notes de Cifuentes d'una assignatura i del TFM, que fins aleshores constaven com a no presentats.

Calonge va fer el canvi el 2014 accedint a la intranet des d'un altre campus de la URJC.

Ni Calonge ni el seu advocat no han fet cap declaració a la premsa quan han sortit dels jutjats.

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
Anar al contingut