Carme Forcadell, dilluns, al Parlament (Reuters)
Carme Forcadell, dilluns, al Parlament (Reuters)
Barcelona

La jutge del TSJC envia la causa contra Forcadell i la mesa del Parlament al Suprem

Els pròxims dies, tot el cas estarà en mans del jutge del Suprem Pablo Llarena, que ja els instrueix un altre procés on se'ls acusa de rebel·lió, sedició i malversació

RedaccióActualitzat

Nou pas judicial per centrar al Tribunal Suprem les causes que afecten el procés sobiranista. La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugènia Alegret, que investigava Carme Forcadell i els membres de la mesa del Parlament per votar el full de ruta, les lleis del referèndum i de transitoritetat, i la declaració d'independència, s'ha inhibit de la causa.

Els pròxims dies, tot el cas estarà damunt la taula del jutge Pablo Llarena del Suprem, que ja els instrueix un altre procés on se'ls acusa de rebel·lió, sedició i malversació.

El TSJC ha informat que la sala civil i penal de l'alt tribunal català ha rebut aquest dijous l'ofici del magistrat de la sala segona del Suprem, Pablo Llarena. Aquest magistrat havia sol·licitat la causa que s'instruïa a Barcelona contra Forcadell i els membres de la mesa de Junts pel Sí -Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet- i de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet.

Llarena ja ha demanat a la Guàrdia Civil que li entregui totes les diligències sobre el procés català i la declaració d'independència de Catalunya. A més de la causa contra la presidenta del Parlament, aquest jutge podria assumir també el cas contra Puigdemont i els consellers del seu govern, a més del que afecta Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut