Ruiz-Mateos surt d'un jutjat, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Ruiz-Mateos surt d'un jutjat, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La jutge deixa en llibertat Ruiz-Mateos per raons humanitàries i el cita aquest dijous a comparèixer

L'empresari, de 81 anys, està citat a declarar aquest dijous per donar explicacions sobre un presumpte delicte d'estafa en una operació de compravenda d'un hotel. Ruiz-Mateos ha passat unes nou hores a la comissaria després de ser detingut al seu domicili de Somosaguas, a Madrid.

RedaccióActualitzat
La jutge del Jutjat número 3 de Palma ha ordenat la posada en llibertat de José Maria Ruiz Mateos per raons humanitàries, donada la seva avançada edat. L'empresari, de 81 anys, té l'ordre de comparèixer aquest dijous davant del tribunal, desplaçant-se pels seus propis mitjans. La jutge l'ha citat com a imputat en el cas d'un suposat delicte d'estafa en una operació de compravenda d'un hotel a les illes Balears.

Ruiz-Mateos ha estat detingut aquest dimecres al seu domicili de Somosaguas, a Madrid. La magistrada n'ha ordenat l'arrest després que l'empresari no ha acudit a dues citacions. L'última va ser al juliol. L'empresari va al·legar una fractura al peu que necessitava de "repòs absolut", però l'informe forense va determinar que la lesió era lleu i, per tant, no era un impediment per acudir a la citació.

José María Ruiz-Mateos ha passat unes nou hores a la presó i ha estat acompanyat en tot moment per la seva filla Begoña, que s'ha queixat del tracte al seu pare: "La jutge vol anar en contra d'ell, vol acarnissament, i no ho entenc perquè el meu pare és una bellíssima persona".

En un comunicat, l'empresari havia anunciat dimarts que tenia la intenció d'acudir a la cita judicial prevista aquest dijous, i que així ho demostrava el fet que havia comprat els bitllets d'avió d'anada i tornada.

Anar al contingut