Sant Joan Despí

La jutge degana de Barcelona argumenta la querella per la compra d'urnes

Mercè Caso considera que el TC va donar una ordre molt "concreta i clara" sobre el referèndum

RedaccióActualitzat

La jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, s'ha referit a la decisió de la fiscalia de querellar-se contra la consellera Meritxell Borràs per la compra d'urnes i ha admès que això per si mateix no és un delicte. Segons ella, el problema és que aquesta decisió anava en contra les ordres del TC.

"Comprar urnes no és un delicte. El problema és que el TC va donar una ordre molt concreta i clara: va prohibir qualsevol acte que pogués donar peu a questa possibilitat [el referèndum]".

En una entrevista a "Els matins", Caso ha dit que és habitual que els ciutadans es manifestin a les portes dels jutjats. La jutge degana de Barcelona ha criticat, però, que qui ho faci sigui un govern. Segons Caso, quan membres de l'executiu català han anat a les portes del TSJC per mostar el seu suport a càrrecs polítics ha estat un fet "inadequat". 

"Que sigui el govern qui es planta a les portes d'un tribunal em sembla inaudit. No és adequat si volem mantenir la separació de poders. Cadascú ha de fer el seu paper. Se'ns ha de deixar fer el nostre amb la màxima serenitat".

"És una escenificació que és inèdita a qualsevol país europeu. No conec cap cas d'un govern a les portes d'un tribunal. És inèdit i inadequat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut