La policia va començar a carregar contra els manifestants.
La policia va començar a carregar contra els manifestants.
Madrid

La jutge de Madrid s'inhibeix i envia a l'Audiència Nacional els detinguts per les protestes del 25-S

La magistrada que va prendre declaració a 34 dels detinguts pels aldarulls al voltant del Congrés dels Diputats s'ha inhibit a favor de l'Audiència Nacional en considerar que el cas no és de la seva competència.

RedaccióActualitzat
La magistrada d'instrucció número 8 de Madrid, que dijous va prendre declaració a 34 dels detinguts pels aldarulls arran de les protestes del 25-S de dimarts passat al voltant del Congrés dels Diputats, s'ha inhibit a favor de l'Audiència Nacional en considerar que el cas no és de la seva competència.

La jutge considera que la concentració es va fer amb "l'objectiu d'exigir una destitució i una ruptura del règim vigent". Per això, creu que els fets són constitutius d'un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat i, per tant, és competència de l'Audiència Nacional, que, a més, ja tramita diligències contra vuit dels convocants a la protesta.

La jutge va deixar en llibertat amb càrrecs 34 dels 35 detinguts pels aldarulls en les protestes del 25-S al voltant del Congrés. També va dictar presó provisional -eludible amb una fiança de 1.000 euros- per a l'altre detingut.
Anar al contingut