Imatge d'un full on la jutge de Lugo anunciava suposadament aquests serveis (EFE)
Imatge d'un full on la jutge de Lugo anunciava suposadament aquests serveis (EFE)
Lugo

Una jutge de Lugo que tira les cartes del tarot no serà suspesa

La magistrada s'enfrontava a una suspensió cautelar de sis mesos

Actualitzat

Al matí és jutge i a la tarda pitonissa. María Jesús García Pérez, del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Galícia, es dedica a tirar les cartes del tarot quan surt de la feina. Ho fa al seu pis i a un preu "econòmic", uns 20 euros. Almenys així ho deia en fulls on anunciava els seus serveis. Els repartia per locals d'hostaleria i als parabrises dels cotxes aparcats a prop de l'Audiència Provincial i els jutjats. L'escàndol el van destapar diversos mitjans de comunicació fa dos mesos.

Aleshores, la justícia va obrir una investigació sobre el cas i un expedient disciplinari per una suposada "falta molt greu" per activitats incompatibles amb el càrrec de jutge. Però, de moment, la comissió del Consell General del Poder Judicial ha decidit que podrà continuar exercint i ha rebutjat la suspensió cautelar per cinc vots a dos. La magistrada s'enfrontava a una suspensió de sis mesos a petició de la fiscalia per anunciar serveis de "tarotista i vident" amb el seu número de telèfon mòbil.

Segons l'acusació, hi ha indicis que la jutge ha exercit l'activitat de la cartomància a través de la baralla del tarot i acceptant diners a canvi. A més, hauria continuat fent-ho fins i tot després que tant la fiscalia com el Tribunal Superior de Justícia de Galícia van obrir diligències informatives contra ella. 

Anava a les vistes amb el seu gat 

No és el primer cop que la jutge protagonitza una polèmica. Fa uns anys, diversos advocats de Santiago de Compostel·la s'havien queixat d'ella repetidament perquè anava a les vistes amb el seu gat. 

A més, fa uns anys, va ser suspesa durant un any i mig per un cas que va dur en un jutjat de Las Palmas. Aleshores va optar per convertir-se en stripper.  

Llavors, la seva carrera, que havia començat amb 21 matrícules d'honor en 25 assignatures mentre estudiava Dret ja va començar a omplir-se de taques. 

"Crec que el meu futur dins de la justícia és força dolent" 

Després de tot l'enrenou, María Jesús García Pérez, coneguda ja com la jutge pitonissa, ha concedit una entrevista a "La Voz de Galicia", on ha valorat que se l'estigui investigant per les seves pràctiques com a vident. A la pregunta sobre si ha consultat al tarot com li anirà, ella ha respost que sí: "Crec que el meu futur dins de la justícia és força dolent". 

 

Anar al contingut