La jutge de l'Audiència Nacional torna a imputar Trapero per sedició, ara per l'1-O

Lamela ha citat el major dels Mossos divendres

Actualitzat

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha tornat a imputar el que va ser cap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, per sedició, aquest cop pel referèndum de l'1 d'octubre.

Lamela l'ha citat per aquest divendres. Aquesta citació arriba després de la declaració la setmana passada del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. El coordinador policial de l'1 d'octubre, va assegurar davant del jutge que Trapero hauria pogut evitar el referèndum si hagués requisat urnes i tancat col·legis.

Àudio relacionat: Forn va denunciar al jutge Llarena que De los Cobos va deixar plantats els Mossos d'Esquadra

Lamela, que ja investigava Trapero per sedició per la seva actuació en el setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre durant una operació policial a la seu de la Conselleria d'Economia, ha ampliat la seva imputació per aquest mateix delicte en relació amb el 1-O i apunta a un possible delicte d'integració en organització criminal.

També ha citat aquest divendres com a testimoni el nou cap dels Mossos, Ferran López, que va substituir Trapero en aplicació de l'article 155 a Catalunya. Ferran López també haurà de declarar com a testimoni davant del magistrat del Tribunal Suprem el proper dia 26 en la causa per rebel·lió i sedició.

La fiscalia va demanar al jutge del Tribunal Suprem que cités com a investigats en la causa oberta per rebel·lió i sedició l'excap dels Mossos i Josep María Jové, la mà dreta d'Oriol Junqueras. Pablo Llarena, però, va decidir no incloure, ara per ara, el major dels Mossos, en la causa oberta contra l'anterior govern de la Generalitat i l'anterior mesa del Parlament.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut