L'article d'"El Jueves" en què s'acusava els antidisturbis d'acabar totes les existències de cocaïna
L'article d'"El Jueves" en què s'acusava els antidisturbis d'acabar totes les existències de cocaïna
Barcelona

La jutge conclou que "El Jueves" podria haver injuriat la Policia Nacional

El subdirector, en un missatge al jutge, "abraça el feixisme per beneficiar-se d'una millor condemna" i assegura que tot és un acudit

Actualitzat

La jutge d'instrucció conclou que el setmanari satíric "El Jueves" podria haver comès un delicte d'injúries en publicar unes vinyetes on es feia broma sobre el contingent policial desplegat a Catalunya arran de l'1-O. Concretament, s'acusava els antidisturbis d'acabar totes les existències de cocaïna després de les càrregues policials del referèndum, i els sindicats de la Policia Nacional van denunciar els fets.

La magistrada considera que les vinyetes "van comportar una ofensa i falta de respecte" sense que se sustentés en una base fàctica. Per això, veu indicis d'un delicte d'injúries comès presumptament pel director de la revista i l'editor web, responsables respectius de la publicació.

Ara, les acusacions tenen deu dies per presentar les peticions de pena i demanar l'obertura de judici oral.

Per Jordi Plana, advocat que representa "El Jueves", no hi ha cap raonament jurídic en l'escrit de la jutge.

"La jutge reprodueix les acusacions que hi havia en les denúncies sense que jo hagi vist les valoracions jurídiques, diu que el cas pot ser sotmès a judici i aleshores el cas segueix endavant."

Missatge al jutge

El subdirector de la revista, Joan Ferrús, ha escrit un missatge dirigit al jutge a través de les xarxes socials. Un text acompanyat d'una fotografia on abraça el llibre "La meva lluita" de Hitler en què assegura que "abraçar ideologies feixistes ajuda a beneficiar-se de condemnes judicials en aquest país". Ferrús demana al jutge que ho consideri un acudit igual que el que va escriure a "El Jueves":

 

 

El delicte d'injúries està castigat amb sancions econòmiques.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut