Ankara

La justícia turca bloqueja l'accés a YouTube per un vídeo ofensiu

Un tribunal d'Ankara ha bloquejat l'accés dels internautes turcs a YouTube perquè creu que un dels vídeos que es pot consultar a la pàgina podria ofendre la memòria d'Ataturk, el fundador de la República. Segons la justícia turca, això és motiu suficient com per evitar l'entrada al web. És la segona vegada que un jutge turc decreta el bloqueig de YouTube. L'anterior va tenir lloc el mes de març passat i el tancament va durar dos dies.

Actualitzat
El motiu del bloqueig de fa gairebé un any va ser un intercanvi de vídeos entre nacionalistes turcs i grecs. En aquest cas, el tribunal va decretar el bloqueig del web perquè un dels vídeos titllava d'homosexual a Ataturk. L'ordre judicial va tenir l'efecte contrari i va fer que el vídeo agafés ressò internacional.

De moment no se sap quan durarà aquest nou tancament del portal, però els administradors del web intentaran que es restableixi l'accés el més aviat possible. Els internautes que han volgut entrar en les últimes hores a YouTube des de Turquia s'han trobat un missatge on se'ls comunica la decisió adoptada per un jutjat criminal de la capital.
Anar al contingut