L'activista argentí de l'"Arctic Sunrise" Miguel Hernán Pérez Orsi, després de saber que ja pot tornar al seu país. (Foto: EFE)
L'activista argentí de l'"Arctic Sunrise" Miguel Hernán Pérez Orsi, després de saber que ja pot tornar al seu país. (Foto: EFE)
Moscou

La justícia russa retira tots els càrrecs contra els tripulants de l'"Arctic Sunrise" de Greenpeace

Els tripulants del trencaglaç "Arctic Sunrise" ja són lliures per tornar als seus països els pròxims dies, després que la justícia russa retirés tots els càrrecs contra ells en virtut de l'amnistia de la setmana passada, amb motiu del vintè aniversari de la Constitució russa.

RedaccióActualitzat

El malson de la tripulació del trencaglaç "Arctic Sunrise" ja s'ha acabat. Els activistes de Greenpeace ja són lliures per tornar als seus països els pròxims dies, després que la justícia russa retirés tots els càrrecs contra ells en virtut de l'amnistia de la setmana passada, amb motiu del vintè aniversari de la Constitució russa.

29 dels 30 tripulants del trencaglaç, que han passat dos mesos en presons russes, han rebut la notificació del sobreseïment de la causa penal per la qual havien estat acusats de gamberrisme. Només l'italià Cristian D'Alessandro no ha pogut completar el procediment legal per falta de traductor. Segons ha explicat l'advocat de Greenpeace Andrei Sutxkov, el cas de D'Alessandro s'ha ajornat fins aquest dijous.

Els tripulants de l'"Arctic Sunrise" van ser detinguts al setembre, en una operació de la guàrdia fronterera quan intentaven pujar a una plataforma petrolera del gegant gasístic Gazprom, al qual Greenpeace acusa d'incomplir les mesures de seguretat i posar en perill l'ecosistema de la zona on opera.

Els argentins Camila Speziale i Hernán Pérez Orsi i la brasilera Ana Paula Maciel ja podran tornar a casa seva aquest dia de Nadal, perquè no necessiten visat de trànsit per passar la frontera russa. Tant l'Argentina com el Brasil tenen acords bilaterals d'exempció de visats amb Rússia.

La mateixa amnistia ha permès també l'alliberament de dues de les integrants del grup punk Pussy Riot i, paral·lelament, el Kremlin ha indultat l'exmagnat del petroli Mikhaïl Khodorkovski.

Anar al contingut