Tarragona

La justícia reobre el cas que investiga si la mala qualitat del semen dels tarragonins té relació amb les químiques

L'Audiència de Tarragona demana que es continuï investigant si les emissions de les indústries químiques provoquen deficiències en l'esperma

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Tarragona ha ordenat reobrir la causa que investiga si la mala qualitat del semen dels homes de la província de Tarragona està relacionada amb la indústria química.

Un estudi de l'Institut Marquès va apuntar que l'esperma dels tarragonins era el de pitjor qualitat de tot l'Estat. L'informe apuntava que un 53% de les mostres de semen incomplia els paràmetres de normalitat de l'Organització Mundial de la Salut. L'estudi no parlava d'esterilitat, sinó de reducció de la fertilitat.

El grup ecologista l'Escurçó ho va denunciar, però la justícia ha arxivat la causa tres vegades. Ara, però, l'Audiència de Tarragona ha demanat que es continuï investigant i ha donat la raó a la Fiscalia, que va argumentar que l'arxiu de la causa era "precipitat". De fet, la resolució de l'Audiència argumenta que hi ha línies d'investigació "encara no explorades".

El tribunal ha instat el jutjat a demanar a la secretaria de Medi Ambient de la Generalitat la llista d'empreses que produeixen més "distribuïdors endocrins", components susceptibles de causar infertilitat entre els homes de les comarques de Tarragona.

El jutge que va arxivar la investigació va al·legar que no es podia determinar l'autor, còmplice o encobridor dels fets, tot i que va admetre que hi podria haver un delicte contra el medi ambient.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut