Una família musulmana es retroba a l'aeroport John F. Kennedy de Nova York
Una família musulmana es retroba a l'aeroport John F. Kennedy de Nova York. Reuters
Washington

La justícia nord-americana rebutja l'apel·lació de Trump per restablir el decret migratori

La decisió judicial es manté fins que es pronunciï el Tribunal d'Apel·lacions i milers d'immigrants i refugiats amb visat en ordre s'afanyen a aprofitar la reobertura de les fronteres

RedaccióActualitzat

El govern dels Estats Units ja ha presentat un recurs per intentar restaurar el decret presidencial sobre immigració, suspès per un jutge de Seattle. Ha trigat només 24 hores a presentar l'apel·lació a la decisió del jutge de Washington.

La justícia nord-americana rebutja, de moment, la petició del govern per reintroduir el decret. Ho ha anunciat un tribunal federal d'apel·lacions, en resposta al recurs que el departament de Justícia.

Per tant, es continuaran mantenint les fronteres obertes i es permetrà l'accés als Estats Units dels refugiats i dels ciutadans dels set països musulmans a qui la Casa Blanca ho havia prohibit.

Presses per entrar al país

Moltes aerolínies, com Qatar Airways, Air France i Lufthansa, ja han autoritzat l'embarcament de passatgers fins ara vetats.

El recurs es pot resoldre de manera definitiva en qualsevol moment i, per això, milers d'estrangers, sobretot els provinents dels 7 països musulmans afectats, s'estan afanyant per aprofitar aquesta reobertura de fronteres.

Es calcula que hi ha uns 60.000 immigrants i refugiats, amb els papers en regla, que estan pendents d'entrar al país. Les autoritats ja han començat a tramitar les seves peticions, però es tem que el caos s'apoderi dels aeroports si, de cop, torna a entrar en vigor el decret, ja que molts dels viatgers estan en trànsit.

El president Trump s'ha declarat convençut que guanyarà el recurs i, a través de Twitter, ha ridiculitzat el jutge que ha bloquejat el seu decret. Ha dit que és "un suposat jutge" que pren decisions "ridícules".

Mentrestant, aquesta matinada han seguit les manifestacions contra Trump als Estats Units, com les que hi va haver ahir a Europa. Milers de persones han sortit al carrer de les principals ciutats, inclosa Palm Beach, a Florida, on Trump està passant el cap de setmana, o Houston, on d'aquí unes hores es juga la Superbowl de futbol americà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut