Madrid

La justícia espanyola acumula 270.000 condemnes sense executar

Les sentències penals sense executar que acumula la justícia espanyola es compten a milers. Unes 270.000 a tot Espanya, de les quals 56.000 corresponen a Catalunya. Les dades pertanyen a un exhaustiu informe que ha elaborat el Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial, arran de la mort de la nena de Huelva, Mari Luz Cortés, assassinada a mans d'un home condemnat per un altre cas que no havia arribat a complir la sentència. L'informe s'ha publicat aquest dimarts, i dijous que ve el discutirà la Comissió Permanent del màxim òrgan de govern dels jutges.

Actualitzat

La justícia espanyola acumula milers de condemnes penals que encara s'han d'executar. A tot Espanya són gairebé 270 mil, de les quals 56 mil corresponen a Catalunya, la comunitat autònoma on hi ha més sentències que s'han d'aplicar.

El Consell General del Poder Judicial denuncia que els jutjats suporten més feina de la que poden absorbir. A Barcelona, per exemple, la feina als jutjats supera en més del 50% la seva capacitat.

Per solucionar aquesta situació, el màxim òrgan de govern dels jutges demana un sistema informàtic que permeti controlar les sentències executades i les que no ho estan, i que es cobreixin les places de funcionaris interins amb personal titular.

"Cas Mari Luz", el detonant

Arran de la mort de la nena de Huelva Mari Luz Cortés, assassinada a mans d'un home que ja estava condemnat per un altre cas però que no havia arribat a complir la condemna, el Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial va començar un informe que ha conclòs amb aquesta dada preocupant: 270.000 condemnes sense executar a tot Espanya.

Anar al contingut