Londres

La justícia britànica decidirà si extradeix Julian Assange a Suècia el 7 i el 8 de febrer

Julian Assange ha comparegut davant d'un tribunal de Londres, que s'havia de pronunciar sobre extradició del fundador de Wikileaks a Suècia per uns suposats delictes sexuals. Al final, però, la justícia britànica ha ajornat la decisió pels dies 7 i 8 de febrer. Assange s'ha mostrat optimista respecte de poder continuar filtrant documents i els seus advocats han fet públics els arguments contra l'extradició a Suècia. Temen que les autoritats sueques acabin extradint Assange als EUA, on podria acabar -diuen- empresonat a Guantánamo o condemnat a mort.

Actualitzat
El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha comparegut davant d'un tribunal de Londres dins del procés engegat per la justícia sueca per uns suposats delictes sexuals. La vista havia de decidir si extraditava Assange a Suècia, actualment en llibertat condicional al Regne Unit. Finalment, però, la justícia britànica ha ajornat el pronunciament pels dies 7 i 8 de febrer.

Mentrestant, aquest dimarts a la tarda els advocats del fundador de Wikileaks han fet públic  un argumentari amb 100 punts per evitar que sigui extradit. Asseguren que l'acusació sueca està plena d'irregularitats i que l'extradició d'Assange a aquest país vulneraria la Convenció Europea sobre drets humans. A més a més, temen que finalment el seu client acabi extradit als Estats Units, on podria ser empresonat a Guantánamo o condemnat a mort.

Abans de la compareixença, Assange, que continuarà en llibertat vigilada sota fiança, ha advertit del perill que Wikileaks no sobrevisqui a les dificultats econòmiques que afronta després de la divulgació de milers de documents secrets dels Estats Units i que s'hagi de tancar. 

Julian Assange ha denunciat textualment que està sent objecte d'una situació "orwelliana" sota vigilància permanent dels nord-americans. Segons Assange, Washington intenta obtenir informació del seu entorn per poder processar-lo.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut