El Vaticà va denunciar la profanació de tombes en els escorcolls de Bèlgica.
El Vaticà va denunciar la profanació de tombes en els escorcolls de Bèlgica.
Brussel·les

La justícia belga invalida el decomís de l'arxidiòcesi en la investigació de casos de pederàstia

La investigació oberta a Bèlgica per determinar si l'Església catòlica és responsable d'haver ocultat casos de pederàstia ha patit un fort revés en invalidar la justícia els decomisos duts a terme el passat 24 de juny a l'arxidiòcesi de Mechelen i a la vivenda del primat de l'Església belga, el cardenal Godfried Danneels. El Tribunal d'Apel·lacions de Brussel·les ha dit que tots els béns i documents que es van confiscar per ordre del jutge d'instrucció, Wim de Troia, han de ser retornats i els elements de la instrucció que hi estan basats, invalidats. El tribunal ha determinat que l'operació policial havia estat desproporcionada.

Actualitzat
Durant els registres, es van arribar a perforar les tombes de dos antics primats de Bèlgica a la catedral de Malines a la recerca de documents secrets, un fet que va portar el Vaticà a expressar públicament la seva indignació.

Després dels escàndols de pederàstia a Irlanda, els Estats Units i Àustria, l'Església belga es va veure implicada també en una polèmica que va forçar la dimissió del bisbe de Bruges. Aquest va reconèixer haver abusat del seu nebot menor en els anys vuitanta.

Paral·lelament, l'Església catòlica belga preveu donar llum aquest divendres als casos de pederàstia en què s'ha vist implicada en les últimes dècades. La seva comissió d'investigació en publicarà els resultats, amb testimonis de les víctimes.
Anar al contingut