Barcelona

La justícia avala l'atenció individualitzada en un dels casos que demanen l'escolarització en castellà

El Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó al departament d'Ensenyament en almenys un dels casos de les famílies que demanen escolarització en castellà. La justícia considera que l'atenció individualitzada és correcta.

RedaccióActualitzat
Si un sol alumne ho demana les classes no s'han de fer en castellà. Si més no això és el que ha sentència el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un dels casos de les famílies que volen que el seu fill rebi escolarització en castellà.

L'Alt Tribunal ha donat la raó al departament d'Ensenyament i a la seva fórmula d'atenció individualitzada. La família demanava que les classes fossin en castellà i no estava d'acord amb l'atenció individualitzada que se'ls donava fins ara.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentencia, però, que aquesta atenció individualitzada és correcta i respecta el dret de les famílies a rebre l'educació en castellà.

23 famílies i baixant

Aquest divendres, el govern català ha presentat el curs escolar, que començarà el 12 de setembre. En la roda de premsa, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que enguany ha tornat a caure el nombre de famílies que han demanat l'escolarització en castellà.

Per a aquest curs, 23 alumnes han sol·licitat la inscripció en castellà. Són tres menys que l'any passat i queden molt lluny de les 263 que ho van fer el 2011. Aquell any, l'entitat Convivència Cívica va fer una campanya -a la qual es van sumar el Partit Popular i Ciutadans- demanant que les famílies marquessin la casella de l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut