Argentina

La justícia argentina acusa l'Iran de l'atemptat del 1994 que va matar 85 persones d'una mútua jueva a Buenos Aires

La justícia argentina ha acusat formalment el règim de Teheran i la guerrilla de Hezbollah de l'atemptat que va ensorrar l'edifici d'una mútua jueva de Buenos Aires l'any 1994, provocant la mort de 85 persones i uns 150 ferits. Per aquest motiu s'ha emès una ordre internacional de recerca i captura contra l'expresident de l'Iran Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, i set dirigents iranians més, entre ells dos exministres i excaps de Hezbollah.

Actualitzat

El fiscal Alberto Nisman ha explicat que el resultat de les investigacions demostren que l'atemptat, que va tenir lloc el 18 de juliol del 1994, "va ser una decisió presa per les més altes autoritats del govern de l'Iran", que van encarregar "l'organització de l'atemptat al grup terrorista Hezbollah". El fiscal Alberto Nisman encapçala una unitat especial creada fa dos anys per investigar l'atemptat.

L'atemptat, el pitjor que s'ha registrat mai al país sud-americà i el més mortífer que han patit els jueus després de la Segona Guerra Mundial, es va fer contra la seu d'AMIA, una important mútua jueva de la capital argentina. Una ciutat on després de l'any 1945 es va instal·lar una de les comunitats jueves més grans de l'Amèrica Llatina.


Anar al contingut