La justícia aplana el camí per a l'obertura de dos macroprostíbuls a Mataró
La justícia aplana el camí per a l'obertura de dos macroprostíbuls a Mataró
Mataró

La justícia aplana el camí per a l'obertura de dos macroprostíbuls a Mataró

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat part de l'ordenança urbanística que l'Ajuntament de la capital del Maresme va aprovar per frenar la instal·lació de dos macroprostíbuls, de 30 i 50 habitacions

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la, en part, l'ordenança que regula la instal·lació de prostíbuls a Mataró. El TSJC ha anul·lat part de l'ordenança urbanística que l'Ajuntament de la capital del Maresme va aprovar per frenar la instal·lació de dos macroprostíbuls, de 30 i 50 habitacions.

Quan els promotors van demanar el permís, el consistori va suspendre l'atorgament de llicències i va idear un nou planejament per evitar que obrissin els bordells a la ciutat. Ara, la justícia dóna la raó als promotors, ja que, segons la sentència, les restriccions del consistori feien el projecte econòmicament inviable i vulneren la llibertat d'empresa.

Fonts de l'Ajuntament de Mataró reconeixen que es va voler fer un pla molt restrictiu per evitar l'obertura d'aquests locals. L'ordenança limitava la superfície de les habitacions, exigia que tinguessin ventilació natural i fixava que totes les places d'aparcament havien de ser en plantes soterrades. En paral·lel, es preveu que el nou govern de Mataró pugui tornar a aprovar una moratòria per refer l'ordenança.

Per evitar que la sentència permeti construir els bordells, l'Ajuntament recorrerà al Tribunal Suprem. D'aquesta manera la sentència no serà definitiva i no es podrà executar. Segons la intenció dels promotors, els dos prostíbuls s'aixecarien al polígon de les Hortes amb uns 2.000 m2 de superfície total.

Anar al contingut