Jean-Marie Le Pen en una imatge d'arxiu (Reuters)
Jean-Marie Le Pen en una imatge d'arxiu (Reuters)
França

La justícia anul·la la suspensió de Jean-Marie Le Pen del Front Nacional

El Tribunal de Nanterre ha decidit que va ser il·legal la seva expulsió, decretada per la direcció del partit, encapçalada per la seva filla, Marine

RedaccióActualitzat

La justícia anul·la la suspensió de Jean-Marie Le Pen del Front Nacional després de ser suspès de militància per les disputes amb la seva filla, Marine Le Pen, líder del partit, i per unes polèmiques declaracions sobre l'holocaust jueu i el període nazi.

El tribunal de Nanterre (França) ha estimat que el Front Nacional haurà de readmetre Jean-Marie Le Pen i retornar-li tots els drets inherents a la seva condició de membre i president d'honor del partit, considerant il·legal la seva expulsió.

Le Pen, que té 87 anys, podrà gaudir del títol de president d'honor del partit i se li haurà de tornar el despatx. S'obre ara un període d'incertesa dins de la formació ultradretana, ja que Marine Le Pen ha repudiat el seu pare, que ha anunciat moltes vegades que està disposat a escindir el partit i crear una nova formació.

L'actual direcció amb la filla de Le Pen al capdavant, ha volgut marcar amb ell les màximes distàncies per poder aconseguir l'objectiu de les presidencials del 2017.

El veterà líder ultradretà ha carregat durament contra la seva filla aquests últims mesos. En declaracions a l'emissora Europe 1, el veterà líder ultradretà ha arribat a dir: "Espero que la meva filla es casi aviat i perdi el meu cognom", o "M'avergonyeixo que la presidenta del Front Nacional porti el meu cognom".

Anar al contingut