Màlaga

La justícia anglesa autoritza els pares d'Ashya King a portar-lo a Praga per seguir un tractament alternatiu

L'Alt Tribunal d'Anglaterra ha autoritzat els pares d'Ashya King, el nen anglès que té un tumor cerebral, a treure'l de l'hospital de Màlaga i portar-lo a Praga per rebre un tractament de protons

RedaccióActualitzat

L'Alt Tribunal d'Anglaterra ha autoritzat els pares d'Ashya King, el nen anglès que té un tumor cerebral, a portar el seu fill a Praga per rebre un tractament de protons. De moment el nen continua ingressat a l'Hospital Maternoinfantil de Màlaga.

Els pares d'Ashya King es van emportar el seu fill de l'hospital de Southampton, al Regne Unit, on estava ingressat, ara fa gairebé deu dies, per discrepàncies sobre el tractament amb els metges. Posteriorment van anar amb el menor a Màlaga, on la policia els va detenir complint una ordre de recerca de la Interpol. Segons van explicar, la família King es va traslladar a Andalusia per vendre una casa que hi tenen i poder, així, pagar el tractament del seu fill a la capital txeca. Dimecres, el jutge els va deixar en llibertat.

El cas del nen Ashya King no és habitual, però ha reobert el debat sobre si ha de prevaler el dret a la vida del menor o la llibertat d'elecció dels pares.

Què passa quan els pares no estan d'acord amb el tractament mèdic que reben els seus fills? Doncs que sempre ha de prevaler el benestar de l'infant i, si no hi ha acord entre metges i pares, els metges tenen dues vies: la via administrativa -recórrer a la DGAIA, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, que serà la responsable de la protecció de l'infant i pot arribar a retirar la pàtria potestat als pares- o la via judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut