Barcelona

La Junta Electoral Central prohibeix una manifestació de SOS Racisme que demanava el vot dels immigrants

SOS Racisme no ha pogut fer aquest migdia la cercavila que inicialment havia organitzat pel centre de Barcelona per demanar el dret a vot dels immigrants. Els ho han denegat la Junta Electoral Provincial i el Tribunal Superior de Justícia, que hi han vist un component electoral. SOS Racisme, però, ha acabat sortint al carrer. Ha estat una reduïda concentració de persones, membres de l'ONG, a la plaça de Sant Jaume, en senyal de protesta per la prohibició, que els ha indignat especialment, segons Begoña Sánchez, portaveu de l'organització.

Actualitzat

Representants de SOS Racisme s'han manifestat a la plaça de Sant Jaume per protestar per la prohibició per part de la Junta Electoral del seu acte reivindicatiu previst per avui a favor del vot immigrant, decisió ratificada pel Tribunal Superior de Justícia.

La portaveu de SOS Racisme, Begoña Sánchez, ha assegurat que aquesta iniciativa "no dóna suport a cap tipus de protesta política determinada", i que no es tracta de "cap acte electoral ni oportunista", ja que, segons ha explicat, porten una trajectòria de més de 15 anys demanant el vot immigrant.

Amb els lemes "La defensa dels drets humans no és un acte electoral i "Pel dret a la unió i manifestació de la ciutadania en la defensa dels drets humans", els membres de SOS Racisme han repartit pamflets als vianants explicant que el dret a votar està recollit a l'article 21 de la Declaració dels Drets Humans.

Anar al contingut