Madrid

La Junta Electoral Central descarta ampliar el termini del vot per correu

La Junta Electoral Central ha decidit no ampliar el termini del vot per correu perquè, segons un informe de Correus, no es pot garantir que els vots enviats més enllà d'aquest divendres puguin arribar a les urnes abans de diumenge, 20 de novembre. A més a més, el 94% dels electors que ho van sol·licitar, ja tenen la documentació o ja han votat.

Actualitzat
El termini per dipositar el vot per correu acaba aquest dijous, dia 17, i es manté improrrogable. La JEC ha desestimat la petició que havien fet dues formacions polítiques, el PP i UPyD, d'allargar el període, després d'haver rebut nombroses queixes pels retards en la recepció de la documentació.

Aquest termini és per als ciutadans que havien sol·licitat el vot per correu perquè no podien acudir personalment a les urnes diumenge i també per a les persones que es trobin fora d'Espanya, com per exemple turistes o estudiants. A Catalunya, 39.000 persones es troben en aquesta situació.

Correus ha xifrat aquest dimecres en un 13% els electors que han demanat votar per correu i que encara no han rebut la documenció. Això vol dir unes 90.000 persones.

Per als ciutadans inscrits al Cens de Residents Absents (CERA), on s'han d'inscriure els espanyols residents de manera permanent a l'estranger, la Junta Electoral Central ja va establir dimarts que seran vàlids els vots enviats fins al pròxim dissabte, 19 de novembre, data que coincideix amb la jornada de reflexió. Aquests vots seran escrutats els dia 23 de novembre.
Anar al contingut