Granada

La Junta d'Andalusia es planteja demanar ajuda a la policia per aconseguir que es vacunin tots els nens afectats de xarampió

La Junta d'Andalusia no descarta demanar la intervenció de la policia per obligar a vacunar del xarampió 15 nens de Granada. Cal recordar que la setmana passada un jutge va ordenar que es vacunessin 35 alumnes d'una escola al·legant la necessitat de frenar un brot de xarampió que va començar en aquest centre. Ja s'han posat en contacte amb les autoritats sanitàries 20 de les 35 famílies que han acreditat que els seus fills estan vacunats, però encara hi ha 15 famílies que no han respost. Per aquest motiu, la Junta d'Andalusia no descarta demanar ajuda a la policia per aconseguir que vacunin els nens.

Actualitzat
El Departament de Salut andalús han portat aquest dimecres al jutge els resultats de l'ordre judicial per la vacunació a la força dels menors afectats de xarampió, per tal d'aturar el brot originat a un col·legi d'Infantil i Primària del barri de l'Albaicín de Granada. En un primer moment, la Junta d'Andalusia ja va considerar que aquesta amenaça a la salut pública era responsabilitat dels pares que havien optat per no vacunar els fills i un cop iniciat el brot, van continuar negant-se a immunitzar-los. Com que la vacunació dels menors no és obligatòria i les autoritats sanitàries no estan habilitades per imposar-la, la Conselleria de Salut andalusa va traslladar el cas al jutge.

Doncs bé, dimarts va finalitzar el termini que tenien les 35 famílies afectades per acreditar que havien vacunat els seus fills i n'hi ha 15 que no han obeït el requeriment judicial. Per aquesta raó, la Junta d'Andalusia no descarta demanar ajuda a la policia per aconseguir que vacunin els nens.

Des de la delegació del govern andalús a Granada han recordat que la resolució preveu la possibilitat de sol·licitar "auxili" a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per donar resposta a la decisió judicial, si bé han afegit que tractaran d'actuar "amb discreció" i respecte a la dignitat de les famílies.

Aquest fet ha reobert el debat entre els partidaris i els contraris de la vacunació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut