Creu Roja la Jonquera
Creu Roja la Jonquera
La Jonquera

Troben en una benzinera de la Jonquera dues famílies de refugiats rebutjats a França

La Creu Roja de la Jonquera rep entre dues i tres famílies cada setmana des de finals de febrer

RedaccióActualitzat

Una patrulla de la Policia Nacional va trobar les dues famílies de matinada en una gasolinera de la Jonquera. Havien pujat a un autobús de línia des de Barcelona per anar cap a Alemanya. Al Voló, però, durant un control de la policia francesa, els van rebutjar l'entrada al país i l'autocar va recular i els va fer baixar a la primera benzinera de territori espanyol.

Es tracta de dues famílies sirianes amb sis menors que van ser retornades per les autoritats franceses. Una de les famílies té permís d'asil per Espanya, però l'altra està en tràmit. Una de les famílies anirà a un pis per a refugiats amb ajuda de la Creu Roja; l'altra, en canvi, tornarà a provar de passar cap a França i seguir el seu camí cap a Alemanya.

Fa temps que a la Jonquera han detectat grups de persones, moltes refugiades, que són retornades de França perquè, després dels atemptats a la sala Bataclan, es va suspendre temporalment la lliure circulació per l'espai Schengen.

La Creu Roja de la Jonquera rep entre dues i tres famílies cada setmana des de finals de febrer. Aquest degoteig de casos els ha portat a crear un protocol local per atendre les famílies, però reclamen més recursos.

 

Anar al contingut