La jaqueta combina teixit i tecnologia
La jaqueta combina teixit i tecnologia

La jaqueta intel·ligent ja és una realitat de la mà de Google i Levi's

La jaqueta sortirà al mercat la tardor que ve i tindrà un preu d'uns 350 dòlars

RedaccióActualitzat

La jaqueta intel·ligent ja és una realitat: Google i Levi's han anunciat que la Jacquard Tag sortirà al mercat a la tardor d'aquest any. Les dues companyies treballen des de fa uns anys en aquest projecte que busca dotar la roba de tecnologia.

Jacquard Tag està feta amb una tela especial amb fil conductor que pot ser utilitzat en qualsevol tipus de teixit. La màniga esquerra de la jaqueta és una pantalla tàctil capacitiva que permet controlar diferents funcions per mitjà de tocs o lliscant-hi.

La bateria està incrustada amb un pegat a la màniga, podent-se treure per recarregar-la a través d'un connector USB, i té una autonomia al voltant dels dos dies. El pegat compta amb bateria, sensors i llums LED i permet prendre el control d'aplicacions que siguin compatibles amb la jaqueta com Google Maps o el reproductor de música.

Google va ensenyar el prototip de la jaqueta durant la seva conferència de desenvolupadors I/O l'any 2016. A la South by Southwest d'aquest any, un esdeveniment on es presenten entre altres coses productes d'innovació tecnològica, ha anunciat que la peça de roba està llesta per sortir al mercat.

La jaqueta arribarà amb una aplicació per a "smartphones" que permet dotar de funcionalitats a la peça: pot fer que soni la música, llegir missatges de text o respondre trucades.

El líder del projecte, Ivan Poupyrev, ha afirmat que "aquesta jaqueta serà venuda com una peça de roba, que era la visió que teníem des del principi."

La jaqueta és tant per a dones com per a homes, i s'espera que arribi al mercat a la tardor, amb un preu que rondarà els 350 dòlars.

Anar al contingut