Ciclisme

La investigació per la trama de dopatge se centra en el testimoni del metge Eufemiano Fuentes

La investigació per la trama de dopatge en el ciclisme espanyol continua en curs. El director esportiu del Liberty Seguros, Manolo Saiz, ha tornat a casa després de ser interrogat i ara tota l'atenció se centra en el testimoni del metge Eufemiano Fuentes i tres persones més. Segons les gravacions de vídeo de la Guàrdia Civil podrien sortir noms d'esportistes coneguts com a possibles clients del laboratori de dopatge que ara ha estat desmantellat.

Actualitzat

Les imatges difoses als mitjans de comunicació només són una part de les gravacions que ha obtingut la Guàrdia Civil en els quatre últims mesos dins de l'Operació Puerto, que encara continua oberta. Són cintes de vídeo i escoltes telefòniques que han posat al descobert una xarxa de dopatge relacionada principalment amb el ciclisme, però que també podria implicar altres disciplines.

La unitat central operativa de la Guàrdia Civil ha requisat, en tres pisos i un laboratori de Madrid, 200 bosses de sang i 1.000 dosis d'anabolitzants, esteroides i hormones del creixement destinades a millorar el rendiment d'esportistes d'alta competició. Els presumptes caps d'aquesta xarxa, els doctors Eufemiano Fuentes i José Luis Merino, continuen detinguts, igual que el corredor de bicicleta de muntanya Alberto León i el director adjunt de l'equip Comunitat Valenciana, José Ignacio Labarta. Per contra, dimecres va ser alliberat el director del Liberty Seguros, Manolo Saiz, que va ser arrestat dimarts, quan presumptament estava comprant productes dopants als doctors Fuentes i Merino, en una cafeteria de Madrid. En el moment de la detenció, Saiz portava un maletí amb 60.000 euros i una bossa amb aquests productes prohibits per a ús esportiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut