La distància entre Clinton i Trump als sondejos s'ha escurçat
La distància entre Clinton i Trump als sondejos s'ha escurçat
Washington

La investigació de l'FBI sobre els correus de Clinton dóna aire a Trump

Vuit dies abans de les eleccions als EUA, els sondejos mostren com el candidat republicà ha retallat l'avantatge que tenia l'exsecretària d'Estat

Actualitzat

Després d'unes setmanes en què el suport a Donald Trump havia estat caient progressivament, l'entrada en escena de l'FBI i la seva investigació sobre els correus de Hillary Clinton ha tornat a igualar les enquestes. Vuit dies abans de les eleccions en què es decidirà el nou president dels Estats Units, els sondejos recollits pel portal Real Clear Politics mostren com el candidat republicà ha retallat l'avantatge que tenia l'exsecretària d'Estat.

Clinton ha decidit contraatacar i, l'endemà d'exigir a l'FBI que expliqui quins són els correus que investiga, ha criticat obertament el director de l'agència, James Comey. La campanya de la candidata demòcrata ha escrit una carta en què expressa "perplexitat" per l'actuació de Comey, que ha trencat la tradició de no parlar d'una investigació en marxa, especialment, si hi ha involucrades figures polítiques en plena campanya electoral.

Mentrestant, Comey es manté en silenci des que divendres va comunicar al Congrés que s'havien trobat nous correus en l'ordinador de l'excongressista Anthony Weiner, exmarit d'una estreta col·laboradora de Clinton, Huma Abedin. Segons funcionaris de Justícia, el director de l'FBI tenia la intenció de ser transparent i evitar crítiques de partidisme per part de la campanya de Trump. El candidat republicà ja ha qualificat el cas del servidor de correus de la seva rival com el cas de corrupció política més greu des del Watergate, que va obligar a dimitir l'aleshores president, Richard Nixon.

De tota manera, el particular sistema per escollir el president dels Estats Units, amb vots electorals en comptes de vot popular, fa que Clinton continuï com a favorita per succeir Obama a la Casa Blanca.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut