Nova York

La Interpol ordena arrestar el fundador de Wikileaks per suposats abusos sexuals

Enmig del degoteig constant de filtracions de Wikileaks, la Interpol ha emès una ordre internacional de recerca i captura per Julian Assanje, el fundador de la polèmica organització. La justícia sueca el vol jutjar per un presumpte delicte de violació i abusos sexuals.

Actualitzat
Ordre de recerca i captura internacional contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange. La Interpol ha emès l'ordre a petició de Suècia, que el busca per un presumpte delicte de violació i agressió sexual. Precisament aquest dimarts la defensa d'Assange va apel·lar, per segona vegada, el Tribunal Suprem suec per evitar que hagi d'ingressar a la presó.

D'altra banda, les autoritats federals dels Estats Units investiguen si Assange, d'origen australià i de 39 anys, hauria violat la llei d'espionatge nord-americana per la filtració de documents classificats del Departament d'Estat. El govern de l'Equador, per la seva part, ha desmentit haver ofert refugi al fundador de Wikileaks, després que el viceministre d'Afers Exteriors hagués fet una proposta en aquest sentit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut