Imatges de Salah Abdeslam
Les fotos de Salah Abdeslam que van distribuir les policies belga i francesa
Brussel·les

La Interpol i l'Europol tenien informació dels germans Abdeslam abans dels atemptats a París

L'Oficina de Seguretat belga havia inclòs els germans Abdeslam en un llistat de més de 800 persones sospitoses que va remetre a l'Europol i la Interpol

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior belga, Jan Jambon, ha anunciat que els noms dels germans Abdeslam, dos dels terroristes que van atemptar a París el 13 de novembre, apareixien en una llista de persones fitxades que es va comunicar a la Interpol el mes d'octubre.

Ibrahim Abdeslam es va immolar al bulevard Voltaire després d'atemptar contra els clients que estaven a la terrassa de dos establiments. El seu germà, Salah Abdeslam, va fugir després d'atemptar i encara no ha estat localitzat, malgrat que s'han fet diversos operatius de recerca a França i Bèlgica.

Les dades d'Ibrahim i Salah Abdeslam apareixien en un llistat amb 835 persones més que estaven controlades per les forces de seguretat de Bèlgica i que es van transmetre al sistema d'informació Schengen, a la Interpol i a l'Europol.

Salah Abdeslam va estar retingut en un control de la policia francesa a Cambrai el dissabte 14 de novembre, poques hores després de cometre els atemptats a la capital francesa. Salah viatjava en un Golf negre en companyia de dues persones, Mohamed Amri i Hamza Attou. Ell i els seus companys van poder continuar el seu viatge perquè no estaven fitxats per la policia francesa. Ara és el fugitiu més buscat per la policia de tot Europa i els serveis d'intel·ligència francesos creuen que ha fugit a Síria.

Anar al contingut