En l'operació s'han requisat 8.000 paquets de medicaments falsos.
En l'operació s'han requisat 8.000 paquets de medicaments falsos.
París

La Interpol deté 55 persones en una operació contra fàrmacs falsos en 81 països

Un total de 55 persones han estat detingudes o estan sent investigades en una operació contra el tràfic de medicaments falsos a través d'Internet que s'ha dut a terme en 81 països. La mercaderia requisada, valorada en 4'6 milions d'euros, estava formada per 8.000 paquets de fàrmacs, que incloïen antibiòtics, esteroides, tractaments contra el càncer i antidepressius, entre d'altres. En total, 2'4 milions de pastilles i píndoles.

Actualitzat
L'operació Pangea IV, que s'ha desenvolupat entre el 20 i el 27 de setembre, ha comptat amb el suport del grup de treball internacional contra la falsificació de medicaments (Impact) i ha implicat cossos policials, duanes i agències reguladores de cada estat.

Set detinguts a Espanya 

A l'estat espanyol, les forces de seguretat han detingut set persones i han intervingut al voltant de 500.000 fàrmacs. En concret, s'han requisat 420.000 productes contra la disfunció erèctil, 30.000 medicaments diversos i més de 6.000 anabolitzants i hormones que es distribuïen en gimnasos. Els detinguts estan acusats d'intrusisme i delictes contra la salut pública. Els productes confiscats a l'estat procedien d'Holanda, Portugal i la Gran Bretanya.

L'operació Pangea IV estava dirigida principalment contra les pàgines web que subministren medicaments il·legals perillosos i suposa l'operació policial d'aquest tipus més gran feta a través d'internet. A Espanya, s'han identificat 69 llocs web i fòrums des dels quals s'oferien i es distribuïen els fàrmacs.



Anar al contingut