Belfast

La infidelitat de la dona del primer ministre d'Irlanda del Nord provoca una crisi política

El primer ministre nord-irlandès, Peter Robinson, s'ha vist immers en una crisi política arran del cas d'infidelitat de la seva dona Iris. Fa uns dies, el líder del Partit Democràtic Unionista ja va reconèixer públicament que la seva dona, també diputada al govern nord-irlandès, havia intentat suïcidar-se perquè se sentia avergonyida per la seva relació extraconjugal. Ara, un reportatge de la cadena BBC ha afegit més llenya a la polèmica en descobrir que Iris Robinson va ajudar el seu amant, 39 anys més jove que ella, a muntar un negoci. Segons aquestes informacions, la senyora Robinson l'hauria ajudat a aconseguir la propietat d'un cafè a Belfast.

Actualitzat
El matrimoni va decidir fer pública la infidelitat i la diputada va admetre que havia tingut una aventura però el reportatge de la BBC ha desvelat diversos detalls financers de la història que el marit desconeixia.
 
En concret, acusen la diputada d'un conflicte d'interessos per haver ajudat el jove a guanyar el concurs per obtenir la propietat del local, així com aconseguir un préstec de 55.000 euros de diversos empresaris immobiliaris. Quan els amants van trencar la relació, Iris Robinson hauria demanat la devolució dels diners.

El primer ministre ha negat haver actuar malament i ha dit que defensarà qualsevol atac contra la seva persona. De la seva part, la diputada havia anunciat feia deu dies que es retirava de la vida pública perquè tenia problemes de salut mental.
Anar al contingut