Romero, avui, dimecres, a l'arribada als jutjats de la plaça Castilla de Madrid (EFE)
Romero, avui, dimecres, a l'arribada als jutjats de la plaça Castilla de Madrid (EFE)
Madrid

La infermera que va superar el virus de l'Ebola es reincorporarà dijous al seu lloc de treball

Teresa Romero ha rebut l'alta del seu metge de capçalera disset mesos després de contagiar-se amb la malaltia, després d'atendre el missioner Manuel García Viejo

Actualitzat

L'auxiliar d'infermeria que va superar el virus de l'ebola, Teresa Romero, s'incorporarà dijous al seu lloc de treball a l'Hospital Carles III després de 17 mesos de baixa des que es va contagiar amb la malaltia. La incorporació de Romero a la feina es produeix després que el seu metge de capçalera li ha donat l'alta.

Abans de contagiar-se, Teresa Romero atenia casos d'infeccions de VIH, hepatitis o tuberculosi, entre altres afeccions. La tardor del 2014, es va convertir en el primer cas de contagi d'Ebola fora de l'Àfrica occidental, després d'atendre el missioner Manuel García Viejo, mort el 26 de setembre. Romero s'havia ofert com a voluntària per cuidar els dos missioners espanyols que s'havien contagiat amb l'Ebola a l'Àfrica. Després de passar 30 dies aïllada en una habitació de l'Hospital Carles III, la infermera va rebre l'alta hospitalària el 5 de novembre.

Nega que rebés formació per evitar el contagi

Avui, dimecres, Romero ha declarat davant la jutge d'instrucció número 21 de Madrid en la causa que investiga les suposades negligències comeses en no haver-se adoptat les mesures necessàries per impedir el contagi de l'Ebola. En la seva declaració, Romero ha assenyalat que no va rebre formació específica per impedir contagis i ha afegit que només va assistir a algunes xerrades informatives i a un taller d'una hora en què se li va mostrar com posar-se el vestit.

Aquest procediment judicial es va iniciar per una denúncia presentada per quinze metges del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital La Paz-Carlos III.

Més d'un any de causes judicials

La declaració d'aquest dimecres és l'última de les diverses causes obertes en relació amb el contagi de Romero. Setmanes després d'haver obtingut l'alta hospitalària, Romero va emprendre accions legals contra l'exconseller de Sanitat de la comunitat de Madrid Javier Rodríguez per un delicte d'injúries i calúmnies, una causa que finalment es va arxivar. L'exconseller havia dit que l'infermera "podria haver mentit" quan es va infectar de l'ebola.

Romero també va haver d'enfrontar la querella de la metge que va atendre-la en un primer moment en un centre de salut d'Alcorcón, que denunciava que no li havia dit que estava en contacte amb persones afectades amb el virus. Finalment, van assolir un acord per evitar anar als tribunals.

Teresa Romero i el seu marit, Javier Limón, també van presentar una reclamació a l'administració per la mort del seu gos, "Excalibur", al qual es va sacrificar sense diagnòstic previ.

ARXIVAT A:
Ebola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut