Un dels assistents a la Gamescom de Colònia
Un dels assistents a la Gamescom de Colònia
Colònia

La indústria dels videojocs vol emmirallar-se en Netflix i Spotify

Les empreses presents a la Gamescom, una de les grans cites del món dels videojocs, aposten per un servei de subscripció que permeti jugar a demanda

Actualitzat

El món dels videojocs mira aquests dies cap a Colònia, on hi ha una de les grans cites del sector: la Gamescom. La fira mostra com la potent indústria del videojoc sembla disposada a fer un cop de volant. Una bona part de les 900 empreses que tenen estand en aquesta fira consideren que ha arribat l'hora de copiar el model d'èxit d'altres gegants del món de l'entreteniment, com són Netflix o Spotify.

L'aposta per un servei de subscripció que permeti jugar a demanda té com a objectiu captar els milers de milions de propietaris de "smartphones" que hi ha al món, segons destaca Vesa Jutila, cofundador de Hatch Entertainment.

"La música es dona en 'streaming', i les pel·lícules i les sèries de televisió, a demanda. És una manera més adequada d'accedir a l'entreteniment. Es tracta, simplement, de pitjar 'play' i jugar."

A la fira de Colònia, sense tantes novetats com la de Los Angeles, però amb molts més professional, és on millor es capta què vol el consumidor, ja que és la cita preferida pels aficionats als videojocs. En una superfície de 210.000 metres quadrats, 910 empreses de 54 països presenten les seves novetats a les 350.000 persones que s'espera que hi passin fins aquest dissabte.

Entre els títols més esperats de la Gamescom hi ha "Anno 1800", "Jurassic World Evolution", "Age of Empires 4", "Assassin's Creed: Origins", "Forza Motorsport 7", "Super Mario Odyssey", "Fifa 18", "Pro Evolution Soccer 2018", "Star Wars Battlefront II" i "Sea of Thieves".

En la inauguració, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha definit el sector dels videojocs com "un factor econòmic, un bé cultural i un vector d'innovació" per a l'economia del país.

Anar al contingut