La borsa de Madrid aquest dijous

La incertesa política a Catalunya torna a afectar el deute espanyol

L'índex borsari Ibex-35 perd els 10.200 punts i retrocedeix el 0,74%

RedaccióActualitzat

L'escenari polític ha tornat a passar factura aquest dijous al deute espanyol. Un dels indicadors que mesura la confiança de la inversió en l'economia --la coneguda com prima de risc espanyola-- ha arribat a repuntar un 5% quan s'ha fet pública la carta del president català i la resposta del govern espanyol. Ha arribat a situar-se en els 127 punts bàsics, just al mateix nivell d'abans del referèndum de l'1 d'octubre.

De tota manera, queda lluny dels màxims del mes d'octubre, quan va tocar els 136 punts, i encara molt per sota dels més de 600 punts que va marcar durant la crisi financera, el 2012.

La incertesa política a Catalunya també ha fet que el Tresor Públic Espanyol s'hagi hagut de gratar la butxaca i ha pagat més cara l'emissió de deute d'avui. El govern espanyol ha captat 4.525 milions d'euros en bons i obligacions, a un tipus d'interès més alt que en l'anterior subhasta de deute.

Pel que fa als mercats borsaris, l'índex Ibex-35 dels valors més importants de la borsa espanyola ha perdut avui els 10.200 punts en caure un 0,74%.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut