Ambulància del 112 de Castella i Lleó
Ambulància del 112 de Castella i Lleó

La importància d'aprendre's el 112: un nen de 4 anys salva la mare amb una trucada

RedaccióActualitzat

"La meva mare no es troba bé. Podeu venir?" És el missatge que va donar un nen de 4 anys al telèfon 112 de Castella i Lleó. Un cas que els serveis d'emergències han fet servir per demostrar la importància d'ensenyar el telèfon d'emergències a petits i grans.

La història d'aquest nen va saltar a les xarxes socials aquesta setmana a través dels comptes del 112 de Castella i Lleó a Twitter i Facebook:


Tal com expliquen, el nen va veure que la seva mare no es trobava bé. Eren a casa. La seva mare té una malaltia crònica i estava estirada a terra i desorientada. El petit va agafar el telèfon mòbil i va marcar tres números: 1, 1 i 2. Va explicar la situació al servei d'emergències, va donar la seva adreça i va passar el telèfon a la seva mare perquè donés més detalls del que li passava.

Una ambulància i un cotxe de la Policia Local es van desplaçar fins a la casa i el nen mateix els va obrir la porta. Van atendre la mare i tot va acabar en final feliç.

El nen s'ha convertit en un heroi. Segons ha explicat la família, el petit fins i tot va calmar la seva germana petita, que no té ni un mes.

La mare, però, ha suggerit al 112 que haurien pogut tenir una conversa més llarga amb el nen. Diu que, quan ha revisat el mòbil, hi va trobar deu trucades perdudes al servei d'emergències mentre esperaven l'ambulància.

El 112 diu que s'apunta el suggeriment.

A Catalunya, la Generalitat fa anys que fa campanyes, aptes també per als més petits, per donar a conèixer el telèfon 112.

Anar al contingut