Brussel·les

La immigració irregular centra la segona jornada de la cimera de caps d'estat i de govern de la UE

Els caps d'estat i de govern dels 28 discuteixen aquest divendres estratègies conjuntes per fer front a la immigració irregular, després del naufragi davant les costes de Lampedusa, que va deixar centenars de morts. Itàlia i els països del sud són els que més pressionen per una reacció europea, però no s'esperen decisions importants en la trobada.

RedaccióActualitzat

Segona i última jornada de la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea. Els 28 discuteixen aquest divendres estratègies conjuntes per fer front a la immigració irregular, després del naufragi davant les costes de Lampedusa, que va deixar centenars de morts.

Itàlia i els països del sud són els que més pressionen per una reacció europea al drama de Lampedusa i de la immigració i fan una crida en la necessitat de gestionar els fluxos migratoris. Però la visió entre el sud i el nord no és coincident. La presidenta de Lituània i també presidenta de torn de la UE, Dalia Grybauskaite, ha dit que no hi ha lloc per a tots els refugiats. "Avui Europa no està preparada per acceptar tants refugiats com vindrien", ha sentenciat.

El president espanyol, Mariano Rajoy, per la seva banda, ha defensat que la immigració sigui gestionada conjuntament pels 28 i ha destacat la importància de combatre les xarxes de tràfic de persones i l'arribada d'immigrants en situació irregular.

L'endemà d'un primer dia de reunió marcat pel suposat espionatge a la cancellera alemanya Angela Merkel, els líders de la UE tractaran la immigració, tot i que no s'esperen decisions importants. El Consell Europeu, però, té previst insistir en la necessitat de prevenció i solidaritat per evitar la pèrdua de vides al mar i la repetició de tragèdies humanitàries d'aquest tipus. A més, s'espera que hi haurà una declaració de bones intencions i suport polític al Frontex (Fronteres Exteriors dels Estats membres de la Unió Europea), però sense diners addicionals. 

Així doncs, la revisió de la política d'immigració quedarà ajornada al juny del 2014.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut