Madrid

La immigració es consolida com el primer problema per als espanyols i creix la preocupació pel terrorisme

El fenomen de la immigració es consolida com la primera preocupació dels espanyols, al mateix nivell que l'atur, mentre augmenta la inquietud per l'evolució del problema terrorista, segons es reflecteix en el baròmetre d'opinió elaborat al novembre pel Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS.

Actualitzat

En l'enquesta, basada en 2.475 entrevistes fetes del 18 al 24 de novembre, l'atur i la immigració tornen a ser considerats els primers problemes del país, aquest cop empatats amb un índex de resposta del 40,1% i del 40%, respectivament.

En el cas de la immigració, és el tercer mes en què apareix com a primera preocupació, tot i que la inquietud ha baixat del 59,2% del setembre al 40% de l'últim estudi. L'atur, per la seva banda, encapçala les preocupacions dels espanyols pràcticament tots els mesos, i en aquest últim trimestre ha estat citada per un 40% dels enquestats.

En un segon pla apareixen, també empatats, terrorisme i habitatge, amb un índex de resposta del 25,4% i del 25,1%, respectivament. Destaca el repunt de la preocupació dels espanyols pel terrorisme, ja que en els últims mesos s'havia allunyat de les primeres posicions i feia dos mesos que se situava en un nivell del 19%. Aquesta percepció coincideix amb la crisi de la treva d'ETA, el robatori de les armes a França i el rebrot de la kale borroka.

La vivenda, per la seva banda, s'ha assentat entre els quatre primers problemes del país. Ara és citada en una de cada quatre respostes, però a l'octubre va arribar al 30,3%. A més, torna a repetir com el problema que els ciutadans consideren que els afecta personalment, per sobre de l'atur i els problemes econòmics.

Anar al contingut