Conversa privada entre Lesmes i Calvo
Conversa privada entre Lesmes i Calvo
Madrid

La imatge de La Moncloa i el Suprem, cara a cara, després de la crisi de les hipoteques

Gesticulació marcada en la conversa entre la vicepresidenta, Carmen Calvo, i el president del Suprem, Carlos Lesmes

RedaccióActualitzat

Després de la marxa enrere del Suprem sobre l'impost de les hipoteques, i de l'anunci del decret del govern espanyol per fer que l'hagin de pagar els bancs, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, i el president del Suprem, Carlos Lesmes, han tingut aquest dijous una conversa privada amb una marcada gesticulació

Tots dos han coincidit en un acte del 40è aniversari de la Constitució i, al final, han parlat durant tres minuts i mig. Les càmeres no han pogut captar les paraules, però, si els moviments de tots dos. 

 

A la conversa es perceben tant algun moment relaxat com una certa tensió. Calvo plega les mans davant de Lesmes, com si li fes algun retret, i hi ha un moment que ell l'agafa pels braços mentre li dona explicacions. 

Sánchez va intervenir via decret

Davant la indignació per la decisió del plenari dels jutges d'esmenar-se a ells mateixos, Pedro Sánchez va anunciar que modificaria la llei perquè els bancs, i no els clients, hagin d'assumir l'impost hipotecari. És a través de la modificació, via decret, la llei que regula l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats. El decret ja s'ha aprovat aquest dijous i entrarà en vigor dissabte. 

D'aquesta manera, no entra en joc la retroactivitat, el principal maldecap dels bancs per l'allau de reclamacions que li vindrien a sobre. La qüestió no era menor perquè La Moncloa va calcular que l'impacte de la devolució d'aquest impost als clients s'elevaria a 5.000 milions d'euros.

En anunciar el decret, Sánchez va demanar autocrítica al Suprem i que fes "una reflexió" sobre l'enrenou de les dues últimes setmanes. 

Després d'aquestes paraules, Lesmes va defensar la independència i la llibertat d'acció dels magistrats i va criticar la "falta de claredat" de la llei hipotecària." 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezTribunal Suprem Economia de butxacaHipoteques
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut