Caldes de Malavella

"La igualtat és necessària i s'anomena feminisme": noies d'ESO contra el masclisme

11 noies de Caldes de Malavella han fet un curtmetratge per denunciar el sexisme quotidià

RedaccióActualitzat

"La igualtat és necessària i s'anomena feminisme": és la conclusió final d'un curtmetratge que han fet 11 estudiants de Caldes de Malavella. Volen denunciar les situacions quotidianes de sexisme que, sovint, passen desapercebudes.

 

 

Són dones i joves i s'han arromangat per denunciar qualsevol mostra de masclisme, començant pels de més a prop.

 

 

 

I aquest estiu han estat treballant de valent en aquest curt, "Per a tu, per a mi, per a totes", on es reflecteixen escenes quotidianes de microviolències cap a les dones o d'intolerància cap als que són diferents, cap als que no encaixen en cap gènere establert per la societat.

 

 

"Moltes de les situacions estan inspirades en situacions reals. Algunes són d'històries que hem sentit, de coses que veiem que passen, però la majoria són coses que ens han passat a nosaltres."

"A vegades la gent ni se n'adona, ho fa sense voler, però en realitat són micromasclismes i volem que s'aturin."

 

 

Són estudiants d'ESO i també d'audiovisuals de l'ERAM, una escola universitària que depèn de la Universitat de Girona, que presentaran el curt al Teatre Municipal de Caldes de Malavella per sacsejar consciències i que tothom se senti interpel·lat.

"Sabem que amb un curtmetratge així no podem canviar tota la societat, però sí que podem aportar el nostre granet de sorra i així, pas a pas, anar millorant."

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut