Bristol

La identitat del grafiter Banksy podria haver quedat al descobert

Fa mesos que se l'associa al cantant i fundador del grup de trip hop britànic Massive Attack

RedaccióActualitzat

Els rumors que darrere l'activista i artista de carrer conegut a tot el món amb el nom de Banksy s'amaga un personatge famós tornen a prendre força.

Els seus murals s'han fet famosos a tot el món i les seves obres de denúncia social han colpejat consciències i han deixat en evidència decisions polítiques a Europa. Amagat sota el nom de Banksy, la identitat de l'artista urbà ha estat fins ara resguardada.

Però una relliscada del DJ britànic Goldie en una entrevista podria haver revelat un dels secrets més ben guardats dins el món de l'art urbà. Goldie parlava del grafiter Banksy quan, de cop, se li ha escapat el nom de Robert.

Només coincidències?

Les especulacions s'ha disparat a l'instant i les apostes per completar el cognom del misteriós artista s'han multiplicat: qui és aquest Robert a qui fa referència Goldie? Els mitjans de comunicació britànics de seguida ho han associat a Robert del Naja, el cantant i fundador del grup de trip hop Massive Attack. Es dóna la circumstància que Del Naja és amic íntim del DJ Goldie.

De fet, la teoria que darrere de l'artista urbà més popular del món s'hi amaga Robert del Naja es va estendre ja fa mesos, a través d'un article d'investigació que ressaltava les coincidències entre les dues figures: igual que Banksy, el músic Del Naja també és de Bristol i es va fer conegut als anys vuitanta com a grafiter, sota el pseudònim de 3D. A més, moltes de les obres de Banksy aparegudes els últims anys a l'estranger han coincidit, sospitosament, amb les ciutats on Massive Attack ha fet gira.

Robert del Naja encara no s'ha pronunciat després de la nova involuntària filtració. Ell sempre ha dit que és amic de Banksy. A més, quan el seu nom ja sonava com l'artista que s'amagava darrera Banksy en va parlar a un concert a Bristol:

"Els rumors sobre la meva identitat secreta s'han exagerat. Tots som Banksy!. Podria ser una bona història, però tristament no és veritat. Crec que seria una idea molt celebrada. És un company i ha estat en alguns dels nostres concerts, però es tracta només d'una qüestió de logística i coincidència, res més que això"

 

Anar al contingut