Londres

La història d'una goril·la rescatada, la millor fotografia de natura del 2017

RedaccióActualitzat

La imatge tendra d'una goril·la abraçada al seu salvador. És la fotografia que ha guanyat el premi del públic del Wildlife Photographer of the Year, un concurs que convoca el Museu d'Història Natural de Londres.

Vint mil experts i fans de fotografia natural l'han votat com la millor instantània del 2017. L'autora és la canadenca Jo-Anne McArthur, que fa una dècada que recorre el món per documentar la situació dels animals a tots els continents. El seu treball i els seus objectius es poden veure a la web We animals.

La història darrere la fotografia

Pikin, una goril·la de costa, havia estat capturada i anava a ser venuda com a carn, però Ape Action Africa va aconseguir rescatar-la. Jo-Anne McArthur va fer la fotografia quan portaven Pikin a una reserva del Camerun. Primer la van sedar, però durant el trajecte es va despertar. Encara una mica adormida, es va mostrar còmoda i calmada a la falda del seu cuidador, Appolinaire Ndohoudou.

 

Un peresós tocant el cel

En la mateixa categoria, les obres finalistes no desmereixen.

Luciano Candisani es va enfilar a una cecròpia de la selva tropical del sud de Bahia, al Brasil, per fer aquesta foto d'un peresós tridàctil. Una instantània feta a l'altura del peresós, que s'ha enfilat dalt de tot i sembla sobrevolar la selva.

 

Una guineu buscant provisions

El fotògraf rus Serguei Gorxkov es va instal·lar una temporada a l'illa de Wrangel, on hi ha una important colònia d'oques. Cap a finals de maig n'hi arriben milers i és el moment que aprofita la guineu àrtica per robar ous i fer provisions. És el que ensenya la fotografia de Gorxkov, que va quedar finalista en la categoria de Retrats.

 

La lluita de dos cocodrils

Una de les obres finalistes en la categoria d'Amfibis i rèptils és aquesta envestida de dos cocodrils americans que va captar Rodrigo Friscione Wyssmann. Quan va fer la immersió, els dos cocodrils lluitaven a menys d'un metre de distància.

Tot i que són animals molt territorials, no és freqüent que es barallin. Els de la fotografia, d'una mida semblant -uns tres metres de longitud- es van enfrontar i es van atacar als ulls i al coll amb les seves armes: urpes afilades, cues musculoses i dents poderoses.

 

També els nens participen en el concurs.

En la categoria de menors de 10 anys, Ekaterina Bee s'ha endut el premi amb una fotografia de gavines.

 

Hi ha encara una altra categoria, la juvenil, d'11 a 14 anys. Ashleigh Scully l'ha guanyat amb la instantània d'una guineu capbussant-se a la neu.

 

 

Les fotografies guanyadores es poden veure al Museu d'Història Natural de Londres fins al 28 de maig.

Anar al contingut