Pisarello, Rivera, Collboni i Munté s'han referit aquest dissabte a la hipotètica candidatura de Valls a l'alcaldia de Barcelona
Pisarello, Rivera, Collboni i Munté s'han referit aquest dissabte a la hipotètica candidatura de Valls a l'alcaldia de Barcelona
Barcelona

La hipotètica candidatura de Manuel Valls a Barcelona anima la precampanya

PDeCAT, PSC i comuns critiquen el suposat fitxatge mentre Ciutadans el defensa

RedaccióActualitzat

Per si hi faltaven al·licients, Manuel Valls ha donat un nou impuls a la precampanya per a les eleccions municipals a Barcelona. L'ex-primer ministre francès no és ni tan sols candidat, però la possibilitat que fitxi per Ciutadans ha fet reaccionar els seus possibles rivals.

PDeCAT, en primàries

Els partits es troben en diferents fases del calendari. El PDeCAT està pendent de primàries i en ple debat sobre si el sobiranisme hauria d'anar en una llista conjunta.

La presidenta del partit i aspirant a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha criticat aquest dissabte el possible fitxatge assegurant que a Manuel Valls no el volen ni al seu partit ni al seu país:

"Soc molt crítica amb el fet que Ciutadans vulgui posicionar com a candidat a Barcelona una persona a qui no ha volgut el seu partit, el partit socialista francès, i tampoc els ciutadans francesos, perquè va perdre les eleccions. També diu molt, entenc, de la connexió de Ciutadans amb Barcelona."

 

El rival de Munté a les primàries del PDeCAT, Carles Agustí, ha demanat directament un front comú del sobiranisme si es confirma la candidatura de Valls, amb un missatge directe al candidat d'ERC, Alfred Bosch:

"Si finalment Manuel Valls pren aquesta decisió i encapçala la llista de Ciutadans crec que no tenim ja cap excusa per fer una candidatura conjunta independentista de ciutat. Apel·lo al senyor Bosch que no pensi tant en el partit, perquè aquí ens hi juguem el país i la ciutat."

Collboni equipara Valls i Colau

Mentrestant, el PSC ha proclamat com a candidat per Barcelona l'actual líder municipal, Jaume Collboni, que ha equiparat el possible candidat francès amb l'actual equip de govern municipal:

"No permetrem que Barcelona continuï sent un camp de proves de polítiques fracassades com les de la senyora Colau. Nosaltres, els socialistes, no permetrem que l'alcaldia de Barcelona sigui un premi de consolació per a carreres polítiques frustrades."

 

Valls i les mancances de l'oposició

Per la seva banda, el govern municipal creu que el perfil de Valls posa al descobert les mancances de l'oposició. Segons el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, Valls és una proposta "una mica vella":

"Si cal optar per gent de fora això vol dir que l'oposició no té una alternativa per a la ciutat ara mateix. I el senyor Valls, com saben, és una proposta una mica vella, que a França no va funcionar. Està en el seu dret de presentar-se a Barcelona, només faltaria, però allà no va funcionar i el senyor Macron no el va voler."

 

Rivera espera que Valls "acabi quallant"

Per la seva banda, des de El Escorial, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha desitjat que la candidatura de Valls "acabi quallant", i ha assegurat que la intenció és incloure "molts independents" a les seves llistes:

"Ciutadans no pot ser un PSOE o un PP qualsevol, sinó que ha de ser una reformulació del que han de ser els partits del segle XXI."

Segons Rivera, Ciutadans és el partit "que més s'assembla a Espanya".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut