Barcelona

La Guttmann inicia una recerca amb cèl·lules mare per crear medicaments contra les seqüeles dels ictus

Joan Vidal, cap de la unitat de lesió medul·lar del Guttmann, reconeix que els ictus són una autèntica epidèmia del nostre segle

RedaccióActualitzat

L'Institut Guttmann inicia una recerca amb cèl·lules mare per dissenyar nous medicaments contra les seqüeles dels ictus. La recerca, que es farà amb el Banc de Sang i Teixits, pretén cobrir les actuals mancances de tractament per a persones amb seqüeles cròniques d'un ictus. Precisament, l'objectiu és poder dissenyar nous medicaments amb aquestes cèl·lules mare.

Joan Vidal, cap de la unitat de lesió medul·lar de l'institut, ha explicat a Catalunya Ràdio que els ictus "són una autèntica epidèmia del nostre segle i els principals causants de discapacitats en adults."

Vidal ha explicat que la gran novetat és que aquestes cèl·lules es "convertiran en fàrmac" i es podran "implantar on interessi perquè facin la seva funció d'ajudar a fer créixer teixits o neurones o reduir el procés de mort cel·lular". Joan Vidal ha afegit que "aquest fet ens obre una finestra espectacular".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut