Kabul

La guerrilla talibana mata 32 persones i en segresta una desena més al sud de l'Afganistan

La guerrilla talibana ha mort 32 persones i n'han segrestat una desena més en dos atacs al sud de l'Afganistan. De fet, l'exèrcit afganès i la coalició liderada pels EUA estan duent a terme una important ofensiva a les províncies del sud del país, on els rebels talibans tenen una gran presència.

Actualitzat

El primer incident ha passat a la carretera que uneix els districtes de Sangin i Greshk, quan l'excap de Sangin i germà d'un parlamentari afganès, el seu nebot i tres guardaespatlles que viatjaven amb ells han estat assassinats en un atac de rebels talibans. A més, quan els familiars de les víctimes han acudit al lloc dels fets per recuperar els cadàvers, també han estat atacats pels rebels.

Els suposats talibans també han mort 27 persones més, n'han ferit cinc i n'han segrestat una desena més.

Aquests atacs es produeixen mentre l'exèrcit afganès i la coalició liderada pels EUA a l'Afganistan estan duent a terme una àmplia ofensiva a les províncies de Helmand, Uruzgan i Kandahar, en el conflictiu sud del país on els ultraintegristes talibans tenen una forta presència.

Més de 10.000 militars participen en l'operació, que en els últims dies ha aconseguit abatre gairebé un centenar de rebels.

Anar al contingut