Barcelona

La Guerra del Francès compleix 200 anys

Un dia com avui fa 200 anys, el 1807, les tropes de Napoleó van entrar, de manera pacífica, a la ciutat de Barcelona en el que es coneix com la Guerra del Francès. Des d'aquest any i fins el 1814, Catalunya va estar ocupada i durant dos anys va ser un departament francès. Per commemorar aquesta data històrica, el govern català ha preparat nombroses activitats arreu del país. A més, es convocaran beques per estudiar amb és detall aquesta època.

Actualitzat
Conferències, congressos, exposicions, cicles de cinema o rutes turístiques són algunes de les iniciatives previstes. I és que, la Guerra del Francès està plena d'elements que formen part de la memòria popular, com ara el del timbaler del Bruc o els heroics setges de Girona i Tarragona. Durant dos anys es faran molts actes i es prepararan noves iniciatives per saber més coses de l'època. La Conselleria d'Educació ha preparat material especial pels escolars centrat, a banda de en els fets, en aspectes de la vida quotidiana dels catalans del segle XIX.

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona acollirà l'acte central de les celebracions el pròxim 28 d'abril. La Generalitat difondrà al maig una guia que explicarà com es va viure a Catalunya o quins van ser els indrets més significatius d'uns fets històrics que són considerats clau per entendre la història contemporània.
Anar al contingut